
Urządzenia i Akcesoria
Vitela guisada com massa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
6 doses
Składniki
-
carne de vitela p/ guisar500 g
-
vinho tinto80 g
-
aguardente20 g
-
folha de louro1
-
cebola cortada em pedaços200 g
-
dentes de alho2
-
azeite30 g
-
tomate em pedaços100 g
-
caldo de carne caseiro1 c. chá de
-
pimenta1 pitada de
-
água900 g
-
sal1 ½ c. chá de
-
massa tipo meada350 g
-
Salsa picada q.b. p/ guarnecer
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
389.3 kcal /
1628.6 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
743.1 mg