Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g carne de vitela p/ guisar
- 80 g vinho tinto
- 20 g aguardente
- 1 folha de louro
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- 900 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo meada
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1628.6 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 743.1 mg
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 min
Massa guisada com carne
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de vitela com legumes
50 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 min
Coelho estufado com esparguete
9h
Vitela à americana
1h 20min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1h 30min
Coelho à diplomata
50 min
Arroz de cabidela
50 min
Coelho à caramela
13h
Arroz de pato
1h 5min