Vitela guisada com massa

Vitela guisada com massa

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
6 doses

Składniki

  • carne de vitela p/ guisar
    500 g
  • vinho tinto
    80 g
  • aguardente
    20 g
  • folha de louro
    1
  • cebola cortada em pedaços
    200 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • tomate em pedaços
    100 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • pimenta
    1 pitada de
  • água
    900 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • massa tipo meada
    350 g
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 389.3 kcal / 1628.6 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 743.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...