Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 perna de peru s/ pele (800 g aprox.)
- 2 dentes de alho
- Pimenta q.b.
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- 100 g bacon em fatias
- 5 ramos de alecrim
- 1300 g água
- 400 g batatinha nova s/ casca
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1595 kJ / 381 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30min
Guisado de frango com chouriço e grão
40min
Bifes de cebolada
40min
Bifinhos com molho de mostarda e cogumelos
35 Min
Frango com cerveja
40min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Bifinhos rápidos
25 min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Coelho à diplomata
50min
Vitela com molho de laranja
40min
Tirinhas de porco salteadas com legumes
30min
Carne de porco em vinha d’alhos
48j