Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 perna de peru s/ pele (800 g aprox.)
- 2 dentes de alho
- Pimenta q.b.
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- 100 g bacon em fatias
- 5 ramos de alecrim
- 1300 g água
- 400 g batatinha nova s/ casca
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1595 kJ / 381 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinhos de porco com coentros e limão e cuscuz com bacon
45min
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1h
Coelho à moda do mediterrâneo
1 Std. 15 Min
Frango de fricassé
30 Min
Jardineira de carne
1h 5min
Lombinhos de porco
1h
Peru com legumes
35min
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Lombo de porco com molho agridoce
13 Std.
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Strogonoff de peru com molho de café
25 Min
Frango com cerveja
40 Min