Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de gingembre frais
- 1 gousse d'ail
- ½ gousse de vanille
- 250 g de blanc de poulet, coupé en morceaux
- 60 g de crème de coco
- 1 œuf
- le zeste d'un citron vert
- 5 brins de coriandre fraîche
- 25 g de jus de citron vert
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre de Sichuan, à ajuster en fonction des goûts
- 1 tige de citronnelle fraîche, coupée en deux
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 511.2 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Sorbet litchi-rose
8h
Acras de morue
13 godz.
Rillettes de bar de ligne, poivron rouge et citron confit
12 Std. 30 Min
Soupe miso, fruits de mer au saké et riz
1h 10 min
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25 min
Chutney de fenouil
1j 25 menit
Féroce d'avocat
30 min
Sauce aigre-douce aux poivrons
40 min
Soupe miso
40 min
Bar façon thaïe
35 Min
Soupe aux nouilles chinoises
45 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10 min