Panna cotta de foie con compota de higos y manzana

Panna cotta de foie con compota de higos y manzana

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 raciones

Składniki

Compota de higos y manzanas
  • 140 g de higos secos blandos
  • 200 g de manzanas (peladas, sin pepitas y en trozos)
  • 15 g de azúcar moreno
  • 25 g de vino de Oporto
    25 g de vino dulce
  • 1 pellizco de canela molida
Panna cotta de foie gras
  • 50 g de vino de Oporto
    50 g de vino dulce
  • 1 anís estrellado
  • 150 g de foie gras de pato crudo en trozos
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 hojas de gelatina

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 231 kcal / 964 kJ
Białko 3.05 g
Tłuszcz 17.01 g
Węglowodany 98.75 g
Błonnik 2.32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...