![Lasaña de alcachofas y cebolla Lasaña de alcachofas y cebolla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F0621CBD-4FEF-4A87-A3B7-C4E2C019FE9B/Derivates/C11F932C-031E-423E-A224-12C27F8C79D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 placas de lasaña secas
- 150 g de queso gruyère en trozos
- 650 g de corazones de alcachofa frescos (aprox. 2 kg de alcachofas)
- 400 g de cebolla roja en cuartos
- 70 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 110 g de harina
- 800 g de leche
- 4 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2265 kJ / 542 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 13.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas al limón
40 Min
Quiche con verduras de primavera
50min
Alcachofas a la romana
50min
Pappardelle de calabaza con pesto de avellanas y brócoli
20 Min
Coca de verduras
40 Min
Crumble de tomates y albahaca
35 Min
Albóndigas de alcachofas
2h
Canelones rellenos de alcachofas con salsa de tomate
1 Std. 35 Min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45 Min
Quiche de espinacas y tomates cherry
1 Std. 45 Min
Berenjenas y calabacines marinados
1 godz. 30 min
Fideos con alcachofas
45 Min