Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salat
- 10 g Olivenöl
- 500 g Hähnchenbrustfilets, in Streifen
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 300 g Endiviensalat, klein geschnitten
- 2 Chicorée, in dünnen Scheiben
- 150 g Emmentaler, in kleinen Würfeln (5 mm)
- 150 g Granatapfelkerne (ca. 2 Granatäpfel)
Vinaigrette
- 150 g Olivenöl
- 50 g Essig
- 1 TL Salz
- ½ TL Dijon-Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nizza-Salat
40min
Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat
1h
Rosenkohlsalat mit geräucherter Gänsebrust
1h 10min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Bunter Salat
25 min
Bunter Schichtsalat
1h
Kartoffelsalat mit Radieschen
1h 50 min
Sizilianischer Garnelensalat
40min
Forelle mit Linsensalat
1h 15 min
Sattmacher-Salat
40min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40min
Griechischer Bauernsalat
20 min