![Matjes-Katersalat Matjes-Katersalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FCBB547-F285-41DE-8E1D-79B4AFC68BF6/Derivates/B00C16A6-9729-48BA-BE3B-35E5FAEF70C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 150 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- 3 Eier, gewaschen
- 1 Glas Rote Bete in Scheiben (Abtropfgew. 220 g), abgetropft
- 250 g Matjesfilet
- 1 Zwiebel (ca. 90 g), halbiert
- 200 g Schmand
- 100 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 885 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.
Creolischer Coleslaw
2h 10 min.
Matjesstulle mit Kressedip
2hod. 40min
Fisch-Schaschlik
35 min
Wintersalat
10min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1 godz. 20 min
Russischer Rote-Bete-Salat
1 Std. 10 Min
Weißkohlsalat
96h
Oliviersalat
3hod.