Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 150 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- 3 Eier, gewaschen
- 1 Glas Rote Bete in Scheiben (Abtropfgew. 220 g), abgetropft
- 250 g Matjesfilet
- 1 Zwiebel (ca. 90 g), halbiert
- 200 g Schmand
- 100 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 885 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Ucha - Fischsuppe
50 menit
Matjes mit Radieschensalat
50 menit
Wintersalat
10 min
Matjesstulle mit Kressedip
2h 40 min
Makrelen-Kresse-Aufstrich
10 min
Heringsstipp mit Drillingen
1j
Pintxo Donosti
5 min
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10 min
Oliviersalat
3sa
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Weihnachtssalat
10 min