Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Kümmel
- 500 g Kartoffeln, festkochend
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 10 g Mehl
- 70 g Weißwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Fleischwurst, in Scheiben, in Streifen (5 mm)
- 10 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2614 kJ / 624 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1sa
Schwäbische Pfitzauf
40 dk
Geröstete Grießsuppe
20 dk
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 dk
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1sa
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2sa
Weißwurstsalat
30min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min