Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Kümmel
- 500 g Kartoffeln, festkochend
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 10 g Mehl
- 70 g Weißwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Fleischwurst, in Scheiben, in Streifen (5 mm)
- 10 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2614 kJ / 624 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Geröstete Grießsuppe
20 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5h 30min
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45 Min
Gaisburger Marsch
1h 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1j
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1j
Brotknöpfle
35 Min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1j