Speck-Pfannkuchen mit Salat

Speck-Pfannkuchen mit Salat

3.9 23 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Pfannkuchen
  • Dill ohne Stiele
    1 Bund
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Milch
    500 g
  • Eier
    5
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    1 TL
  • weiße Senfkörner
    2 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Schinkenwürfel roh, durchwachsen
    250 g
Salat
  • Joghurt, 3,5% Fett
    300 g
  • Öl
    30 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Eichblattsalate, grün (ca. 270 g)
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 450 kcal / 1883 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...