Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pfannkuchen
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Milch
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 TL weiße Senfkörner
- ¾ TL Salz
- 250 g Schinkenwürfel, roh, durchwachsen
Salat
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 30 g Öl
- 10 g Zitronensaft
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Eichblattsalate, grün (ca. 270 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1883 kJ / 450 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelkuchen
2h 15min
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Paprika-Porree-Quiche
1h 40min
Bauernpfannkuchen
30 min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1h 15min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35 min
Ofenpfannkuchen mit Speck
40 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Rheinischer Döppekuchen
1 Std. 50 Min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min