Cornbread with jalapeño honey butter

Cornbread with jalapeño honey butter

4.4 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Jalapeño honey butter
  • fresh jalapeño chillies trimmed (see Tips)
    2
  • honey
    50 g
  • salted butter softened
    150 g
Cornbread
  • olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • cheddar cheese cut into pieces (2 cm)
    125 g
  • course polenta or cornmeal
    250 g
  • plain flour
    90 g
  • white sugar to taste
    30 g
  • salt
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • milk
    320 g
  • eggs
    3
  • olive oil
    60 g
  • frozen corn kernels (see Tips)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 463.7 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1415.6 kJ / 337.1 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...