Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño honey butter
- 2 fresh jalapeño chillies, trimmed (see Tips)
- 50 g honey
- 150 g salted butter, softened
Cornbread
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 125 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 250 g course polenta or cornmeal
- 90 g plain flour
- 30 g white sugar, to taste
- 1 tsp salt
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 320 g milk
- 3 eggs
- 60 g olive oil
- 60 g frozen corn kernels (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1415.6 kJ / 337.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 463.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Mac and smoky cheese
1h 20 min
Smoky chipotle beans
30 min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4h
Peach Cobbler
2 Std. 35 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 Std. 35 Min
Beef tapenade crostini
1h 40 min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min
Southern-style chilli with cornbread
2h 55min
Obatzter (cheese spread)
10 Min
Texas Cornbread
35 min
Ricotta gnocchi
2 Std.