Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 120 g white wine
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g water
- 1000 g pipis, cleaned
- crusty bread, of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 398.6 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 2172.4 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Mango pudding
12h 15 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2sa
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 Std. 30 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Garlic prawns
25min