Urządzenia i Akcesoria
Caramel puddings
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 portions
Składniki
-
white sugar250 g
-
pouring (whipping) cream70 g
-
water30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
unsalted butter (cold) in 1 piece (6 x 4 x 1 cm)30 g
-
milk1200 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract2 tsp
-
cornflour50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
61.7 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1065 kJ /
253.6 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème caramels
7 godz. 45 min
Bread and butter pudding
1 godz. 15 min
Chocolate sauce
20 min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 godz. 30 min
Custard Sauce - Pouring Custard
15 min
Cherry delight
15 min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35 min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Crème caramel (flan)
5 godz. 30 min
Spanish flan
7 godz. 55 min
Butterscotch sauce
10 min
Harlequin custard
10 min