Caramel puddings

Caramel puddings

3.5 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 portions

Składniki

  • white sugar
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    70 g
  • water
    30 g
  • lemon juice (see Tips)
    1 tsp
  • unsalted butter (cold) in 1 piece (6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • milk
    1200 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • cornflour
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 61.7 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1065 kJ / 253.6 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...