Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 clous de girofle
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 373.7 kJ / 89.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10 Min
Cornets de crêpe chantilly sirop d'érable
1 Std.
Crème fouettée citron vert-noisette
5 Min
Crème glacée fraise-soja
4 Std. 20 Min
Crème fouettée au basilic
2hod. 10min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1 Std.
Choux chantilly au clou de girofle
1 Std. 25 Min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Chantilly au chocolat
2hod. 10min
Mousse chocolat noir-caramel
4 Std. 45 Min
Blancs d'œufs montés en neige
5 Min
Choux chantilly et fruits rouges
2h