Farfalle con chirlas y tomates cherry

Farfalle con chirlas y tomates cherry

4.2 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 1000 g de chirlas frescas (remojadas previamente 30 minutos en agua templada con sal)
  • 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas limpias y secas)
  • 20 g de aceite de oliva
  • 30 g de chalota
  • 1 diente de ajo
  • 500 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 250 g de tomates cherry cortados en dos
  • 15 g de piñones (opcional)
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 300 g de pasta corta seca (farfale)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 23.8 g
Kalorie 1879 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...