Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 15 g salsa
- 4 dentes de alho
- 40 g manteiga
- 600 g miolo de camarão
- 2 c. chá de sumo de limão
- 100 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de piripíri (opcional)
- 100 g queijo-creme
Puré de mandioca
- 1000 g mandioca descascada, cortada em pedaços (c/ casca aprox. 1600 g)
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g leite
- 30 g manteiga
- 100 g queijo-creme
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2366.7 kJ / 565.7 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1509.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbonara miso udon
25 Min
Risoto básico
30min
Lasanha de beringela
1óra 10p
Salpicão de frango
40 min
Peito de frango à parmegiana
1óra 10p
Coxas de frango com molho e purê de batata
1óra 15p
Frango desfiado com molho de tomate (tinga de pollo)
30min
Salada de brócolos, maçã e carne
25 Min
Salada de frango com queijo de cabra
1óra 15p
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM6
Brak ocen
Boboti (carne picada assada com especiarias)
1óra 10p
Coxas de frango com puré de cenoura
8h 45min