Peito de frango à parmegiana

Peito de frango à parmegiana

4.8 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porções

Składniki

  • sobras de pão amanhecido
    50 g
  • dentes de alho
    3
  • flocos de milho
    100 g
  • queijo muçarela cortado em pedaços (2 cm x 2 cm)
    200 g
  • peito de frango cortado em filés finos de aprox. 12 cm x 8 cm cada
    600 g
  • iogurte natural
    150 g
  • limão somente as raspas
    1
  • sal marinho
    ½ c. chá de
  • pimenta do reino em pó
    2 pitada de
  • azeite de oliva q. b. para untar
  • cebola
    100 g
  • azeite de oliva
    30 g
  • tomate cortado em pedaços
    400 g
  • vinho branco
    50 g
  • água
    100 g
  • caldo de legumes em pasta
    1 c. chá de
    1 c. chá de sal
  • açúcar
    1 c. chá de
  • orégano seco
    2 pitadas

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 593 kcal / 2479 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 402 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...