Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g filé de peixe pescada
lub 600 g filé de peixe Saint Peter - 1 limão, o suco e raspas da casca
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 150 g sobras de pão
- 3 dentes de alho
- farinha de trigo, q. b. para empanar
- 2 ovos batidos
- 100 g cebola
- 30 g azeite
- 300 g tomates, cortados em pedaços
- 50 g vinho branco
- 80 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe em pasta
lub 1 c. chá de sal - 1 c. chá de açúcar
- 350 g camarão limpo
- 3 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2291 kJ / 548 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 681 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Manjar de coco com calda de ameixas
4 Std. 35 Min
Bobó de camarão
1 Std. 20 Min
Salpicão de frango
40min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Picanha ao sal
1h 5min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Moqueca de peixe e camarão
55min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Calabresa acebolada
20min
Molho vinagrete
15 min