Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dente de alho
- 10 g azeite extravirgem
- 300 g acelga chinesa ou outra verdura verde, cortada em tiras finas (ver dica)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 151 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25min
Doce de abóbora com coco
1h 5min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Cogumelos salteados
20 min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear pimento vermelho com cebola
25min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Saltear camarão
15min