Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite de oliva
- 150 g polpa de tomate
- 500 g peito de frango, cortado em tiras de aprox. 7 cm x 2 cm
-
1
c. chá de caldo de galinha em pasta
lub 1 c. chá de sal - 650 g água
- 50 g cerveja pilsen
- 250 g massa tipo penne
- 50 g pimentão vermelho, cortado em cubos
- 100 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1639 kJ / 392 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 443 mg
Alternatywne przepisy
Galinhada
1 Std. 30 Min
Arroz e feijão tradicional
13 godz. 20 min
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Peito de frango à parmegiana
1sa 10 dk
Coxas de frango com molho e purê de batata
1h 15min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1h 40min
Salada de frango e espinafre
1 Std. 20 Min
Caldo de feijão preto
13h 5min
Calabresa acebolada
20min
Escondidinho de carne
1h 15min
Frango à pizzaiolo
55min
Macarrão com molho de tomate e chouriço
25min