Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 800 g curgete cortada em pedaços
- 3 ramos de tomilho, só as folhas
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g água
-
50
g crème-fraîche
lub 50 g iogurte grego natural
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 692.1 kJ / 165.4 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1005.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de manga e pepino
15 Min
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Gnocchi com curgete - TM6
45 Min
Gaspacho
30 Min
Gaspacho
1h 15min
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50 Min
Creme de curgete e manjericão
25 Min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 Min
Salada de frango com queijo de cabra
1h 15min
Gaspacho
10 Min
Sopa fria de abacate e coco
10 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min