Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)

Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)

3.8 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 pezzi

Składniki

Impasto dei panini
  • 180 g di acqua
  • 60 g di latte
  • 1 cucchiaio zucchero
  • 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 20 g di olio di arachidi + q.b.
  • 360 g farina
Ripieno
  • 2 funghi shiitake freschi a pezzi
    2 funghi champignon, freschi, a pezzi
  • 2 cipollotti a pezzi
  • 80 g di foglie di cavolo cappuccio a pezzi
  • 1 pezzo di radice fresca di zenzero (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 140 g di carne trita di maiale
  • 40 g di salsa di soia giapponese
  • ½ cucchiaino zucchero
  • 15 g di salsa di ostriche
  • 10 g di olio di sesamo
Terminare la preparazione
  • 400 g di acqua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 10 g
Kalorie 1032 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...