Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Mousse di mortadella
- 250 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 30 g di latte
Terminare la preparazione
- 30 pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis al curry con gamberi
1óra
Piccoli tramezzini farciti
50min
Blinis con burrata e scampi
1óra
Insalata con uovo pochè
45 min
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1h 30 min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2óra
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50min
Flan al salmone affumicato
45 min
Cake Pops pasquali
2óra
Crostini di polenta con tonno affumicato
1óra
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1h 30 min
Ciambelline ai formaggi
30min