Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Mousse di mortadella
- 250 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 30 g di latte
Terminare la preparazione
- 30 pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50 min.
Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)
2 godz. 10 min
Vellutata di ceci e gamberi
40 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Chips di mais con crema di fagioli
1 Std. 20 Min
Taralli alla cipolla e uvetta
1 Std. 35 Min
Uova di quaglia e asparagi in salsa di senape
40 Min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Panini alle noci e mandorle (per 2 persone)
1 Std. 40 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min
Crackers di Parmigiano Reggiano e paprica
20 Min
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 min.