Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al granchio
- 120 g di pane a pezzi
- 80 g di peperone giallo, a pezzi
- 10 g di burro
- 40 g di cipollotto, a metà
- 1 uovo, medio (circa 60 g)
- 40 g di panna acida
- ½ cucchiaino di sale fino
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 300 g di polpa di granchio
Crema al coriandolo e menta
- 15 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 15 g di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino verde fresco, senza semi
- ½ avocado, in quarti
- 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- ¼ di cucchiaino di zucchero
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- 25 g di crema di cocco, non zuccherata
- olio di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 246 kJ / 59 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indian Butter Chicken veloce
45min
Insalata mista con formaggio di capra e anacardi tostati
25min
Manzo alla Stroganoff
1h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Uva e stilton ai pistacchi
15min
Curry panang
45min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
3 Std. 40 Min
Muffin salati salmone e aneto
50min
Canapè frittatine di verdura
35min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1h
Salsa tartara
10min