Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al granchio
- 120 g di pane a pezzi
- 80 g di peperone giallo, a pezzi
- 10 g di burro
- 40 g di cipollotto, a metà
- 1 uovo, medio (circa 60 g)
- 40 g di panna acida
- ½ cucchiaino di sale fino
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 300 g di polpa di granchio
Crema al coriandolo e menta
- 15 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 15 g di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino verde fresco, senza semi
- ½ avocado, in quarti
- 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- ¼ di cucchiaino di zucchero
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- 25 g di crema di cocco, non zuccherata
- olio di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 246 kJ / 59 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole allo spumante con caviale
10 Min
Elisir del tempo
10 Min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 Min
Gelato agrodolce al cetriolo
8h 20min
Semifreddo al lime (senza lattosio)
2 Std. 30 Min
Panna cotta al frutto della passione (per 2 persone) (senza glutine)
6h 30min
Gratin di zucca spinosa e dentice
1 Std. 25 Min
Spuma di barbabietola con aringhe
1h 15min
Biscotti farciti (Alfajores argentini)
1 Std. 5 Min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min
Tempura di verdure
25 Min
Guacamole Tex-Mex
5 min