Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di cipolle rosse in quarti
- 8 spicchi di aglio
- 85 g di gambi di sedano a fette
- 85 g di carota, pelata e a rondelle
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- 230 g di pancetta affumicata a striscioline
- 140 g di prosciutto cotto affumicato a striscioline
- 280 g di fagioli cannellini secchi, ammollati per 12 ore e scolati
- 820 g di acqua
- 1 cucchiaino di mostarda
- 3 - 4 cucchiai di ketchup, a piacere
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 2 cucchiai di sciroppo di acero
- 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
- 2 foglie di alloro secche
- 1 - 2 cucchiai di salsa Worcestershire
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1873 kJ / 439 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles con agnello e verdure
30 Min
Moqueca
1h 20min
Chana masala
45 dk
Poke-Bowl
35 dk
Zuppa di broccoli e formaggio cheddar in pangotta
50 dk
Condimento francese cremoso
Nessuna valutazione
Pulao di gamberi
50 dk
Zuppa di miso con soba
55 dk
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1h 20min
Zuppa di pollo con noodle
1h 35min
Zuppa cinese con polpette di gamberetti
30 Min
Ramen giapponese
1 godz. 40 min