Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di cipolle rosse in quarti
- 8 spicchi di aglio
- 85 g di gambi di sedano a fette
- 85 g di carota, pelata e a rondelle
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- 230 g di pancetta affumicata a striscioline
- 140 g di prosciutto cotto affumicato a striscioline
- 280 g di fagioli cannellini secchi, ammollati per 12 ore e scolati
- 820 g di acqua
- 1 cucchiaino di mostarda
- 3 - 4 cucchiai di ketchup, a piacere
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 2 cucchiai di sciroppo di acero
- 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
- 2 foglie di alloro secche
- 1 - 2 cucchiai di salsa Worcestershire
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1873 kJ / 439 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and tattie soup
40 min
Empanadas di pollo argentine
4h
Samosas di verdure
1 godz. 10 min
Nachos
1h
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1 godz. 30 min
Ciorba
1 godz. 10 min
Crema di fagioli (Frijoles refritos)
25 min
Shepherd's Pie
2h
Kofta
40 min
French toast (alla maniera de Kramer contro Kramer)
5u. 50min
Risolatte
1h
Chili (vegan)
40 min