Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, in Stücken
Hefeteig
- 100 g Mandeln
- 230 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 20 g Rohrzucker
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 2 Eigelb
- 50 g Cranberrys, getrocknet
Guss
- 1 Ei
- 2 EL Rohrzucker
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1294 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Müsliweckchen
2h
Rheinisches Schwarzbrot
3u. 15min
Sesambrot
2h
Burgunderbrot
4 godz. 30 min
Schwarzbrot mit Nüssen
3u. 15min
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Früchte-Knäckebrot
2h
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2h
Venezianische Brötchen
4h 20min
Quarkstuten
1h 20min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min