Urządzenia i Akcesoria
Jesunder Poschweck
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken250 g
Hefeteig
-
Mandeln100 g
-
Milch230 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Rohrzucker20 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz1 TL
-
Eigelb2
-
Cranberrys, getrocknet50 g
Guss
-
Ei1
-
Rohrzucker2 EL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
1294 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2017
32 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Scones
35 min
Hefewaffeln
50 min
Bremer Brot (Bremen)
1 godz. 50 min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Hafer-Nuss-Taler
50 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Mehrkorn-Focaccia
2 godz. 5 min
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 godz. 10 min
Mandelhappen
1 godz. 30 min
Frankfurter Bethmännchen
40 min