Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (2 cm)
- 250 g Mehl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 20 g Butter
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Muskat
Belag
- 80 g Schalotten
- 1 Chilischote, klein, entkernt
- 15 g Butter
- 200 g Rhabarber, geschält, in Stücken
- 25 g brauner Zucker
- ½ TL Salz
- 150 g Schmand
- Kräutersalz
- Pfeffer
-
80
g gekochter Schinken, in Streifen
lub 80 g roher Schinken, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2065 kJ / 493 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Kürbis-Eintopf
1h 30min
Englische Stollen
32 Std.
Butternut-Brioche-Auflauf
1h 20 min
Kürbisauflauf
1h 50 min
Mangold in Cidre mit Pute
1h
Bröselnudeln mit Backobst
40min
Wilder Hackbraten
2h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Spreewälder Kürbissuppe
50min
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15 min
Kürbis-Apfel-Streuselkuchen
1h 10min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min