Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (2 cm)
- 250 g Mehl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 20 g Butter
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Muskat
Belag
- 80 g Schalotten
- 1 Chilischote, klein, entkernt
- 15 g Butter
- 200 g Rhabarber, geschält, in Stücken
- 25 g brauner Zucker
- ½ TL Salz
- 150 g Schmand
- Kräutersalz
- Pfeffer
-
80
g gekochter Schinken, in Streifen
lub 80 g roher Schinken, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2065 kJ / 493 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Basilikum-Apfel-Tarte
2h 40min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Gedeckter Quittenkuchen
3 Std. 30 Min
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2 Std.
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Rhabarberlasagne
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Pasta mit Lachs
35 min
Mangoldwickel
1 godz.
Pfirsich-Butterkuchen
2 Std. 20 Min