Torta salata di cardi e funghi secchi

Torta salata di cardi e funghi secchi

4.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porzioni

Składniki

Pasta brisè
  • 200 g farina
  • 100 g di burro morbido
  • 60 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Besciamella
  • 20 g di funghi secchi precedentemente ammollati in acqua per 20 minuti
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 500 g di latte intero
  • 20 g farina
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Cardi
  • 800 g di cardi puliti e a pezzi (6 cm)
  • 80 g di succo di limone
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaio farina
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 20 g di burro a fiocchetti
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.6 g
Kalorie 2060 kJ / 492 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...