Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisè
- 200 g di farina
- 100 g di burro morbido
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 20 g di funghi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 20 minuti
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 500 g di latte intero
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Cardi
- 800 g di cardi puliti e a pezzi (6 cm)
- 80 g di succo di limone
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaio di farina
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di burro a fiocchetti
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con carciofi
40min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Anello di polenta con sugo ai funghi e speck
1 Std. 30 Min
Cardi gratinati
40min
Tortino di cardi alla fiorentina
1 Std. 30 Min
Plumcake salato al salmone, porri e pomodori confit
1 Std. 10 Min
Soufflè ai cardi al vapore
1 Std. 20 Min
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Torta alle bietole
3 Std.
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Pane multicereali
17h 30min
Torta salata di bietole
1 Std.