Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 40 g de echalot
- 90 g de aceite de oliva
- 40 g de vinagre de vino tinto
- 2 cdas de mostaza Dijon
- 1 ½ cucharadita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de azúcar, (opcional)
Ejotes
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 500 g de ejotes, sin tallos
- 100 g de queso de cabra, desmoronado
- 50 g de almendras fileteadas
- 40 g de arándanos deshidratados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1289 kJ / 307 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 godz.
Barbacoa de hongos
30min
Ejotes almendrados
30min
Pescado para taquear
25min
Poke bowl de atún spicy
30min
Carnitas de atún
40min
Botana fresca de surimi
10 min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min