Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mantequilla
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de ramilletes de brócoli (fresco o congelado)
- 2 puerros (solo la parte blanca) en rodajas
- 100 g de queso cremoso
- 600 g de leche
- 200 g de nata
- 50 g de copos de puré de patata deshidratado
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Sopa de zanahoria, naranja y jengibre (La soupe des amoureux)
25min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema de espinacas y quesitos
30min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1 godz.
Crema de flor de calabaza
30min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema con espinacas
25min