Albóndigas con salsa de tomate para dos

Albóndigas con salsa de tomate para dos

4.1 212 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 raciones

Składniki

Albóndigas
  • 20 g de pan fresco o duro en trozos
  • 40 g de leche
  • 3 - 6 ramitas perejil fresco (solo las hojas)
  • ½ diente de ajo (opcjonalnie)
  • 200 g de carne picada de ternera
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
Salsa de tomate
  • ½ diente de ajo
  • 30 g de cebolla
  • 10 g de aceite de oliva virgen extra
  • 400 g de tomate triturado en conserva
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 714.4 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 1603 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...