![Salsa de tomate Salsa de tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/72795_0-1203-4403-4403.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomate maduro frescos cortados en cuartos
- 200 g de cebolla en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de orégano
- 1 - 2 ramitas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 3085 kJ / 738 kcal
- Białko
- 12.05 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 51.1 g
- Błonnik
- 14.75 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 godz. 50 min
Mermelada de frutas tropicales y fresas del bosque
1 godz.
Jardinera de verduras en vinagre
984u.
Salsa de tomate
40 Min
Vinagreta de pimientos
5min
Sopa de verduras
50 min
Aceites de hierbas frescas (de utilización inmediata)
20min
Minihamburguesas de bonito
3h 40 min
Conserva de salsa de tomate con aceitunas
1h 20 min.
Aceites aromatizados de larga duración
10min
Mermelada ligera de cereza y fresa
35 min
Marmitako para dos
30 min.