Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 300 g de tomates verdes en trozos
- 30 g de chile jalapeño fresco (en trozos, sin semillas)
- ½ - 1 diente de ajo
- 40 g de cebolla en trozos
- 2 ramitas de cilantro fresco
- 1 cucharadita de sal
Carnitas de atún
- 200 g de cebolla en trozos
- 550 g de atún fresco sin piel ni espinas, en dados de 3 cm
- 40 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de mejorana seca
- 20 g de zumo de naranja
-
8
tortillas de maíz (opcjonalnie)
lub 8 tortillas de trigo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enchiladas de pollo
40 Min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 min
Salsa verde cocida
30 min
Pozole Rojo
1h 30 min
Toritos de marlin
25 min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1 Std. 10 Min
Tacos de sardinas en lata
30 min
Aguachile de camarón
15min
Carnitas de atún
40 Min
Poke bol de atún, aguacate y salsa wasabi
45 min
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min