Carnitas de atún

Carnitas de atún

4.4 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 raciones

Składniki

Salsa verde
  • 300 g de tomates verdes en trozos
  • 30 g de chile jalapeño fresco (en trozos, sin semillas)
  • ½ - 1 diente de ajo
  • 40 g de cebolla en trozos
  • 2 ramitas cilantro fresco
  • 1 cucharadita de sal
Carnitas de atún
  • 200 g de cebolla en trozos
  • 550 g de atún fresco sin piel ni espinas, en dados de 3 cm
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 1 hoja de laurel seca
  • ½ cucharadita de tomillo seco
  • 1 cucharadita de mejorana seca
  • 20 g de zumo de naranja
  • 8 tortillas de maíz (opcjonalnie)
    8 tortillas de trigo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 23.9 g
Kalorie 1253 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...