
Urządzenia i Akcesoria
Deser kremowy z amaretti i grappą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
ciastek amaretti200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki500 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g
-
cukru90 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM5 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto100 - 120 g
-
grappy40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
704 kcal /
2949.1 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
36.6 g
Sód
295 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska