
Urządzenia i Akcesoria
Deser kremowy z amaretti i grappą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g ciastek amaretti
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
90 g cukru
-
5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 - 120 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
40 g grappy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
704 kcal /
2949.1 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
36.6 g
Sód
295 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska