Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Gurke, geschält, entkernt, in groben Stücken
- 750 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Kartoffeln, geschält, in Stücken (1,5 cm)
- 2 Forellen, frisch, ausgenommen (je ca. 250 g)
- 10 Prisen Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 2 Zitronen, Bio, in Scheiben geschnitten
- 12 Stängel Dill, davon 8 abgezupft
- 100 g Sahne
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellen mit Sauce Hollandaise
55 dk
Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce
45 dk
Forellen des Bischofs
35min
Gedämpfte Entenbrust mit knackigem Rotkraut & Erbsen
1sa 35 dk
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45 dk
Forellen auf Zucchini mit Zitrus-Dill-Butter
45 dk
Lachsfilet mit Brokkoli, Kartoffeln und Dillsauce
45 dk
Forelle Blau mit Ofenkartoffeln
1 godz. 10 min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Lachs mit Kartoffeln und Schmandgurken
1h
Lachs mit Rosenkohl und Senfsauce
45 dk
Leber Berliner Art (Berlin)
50min