Crema de canónigos

Crema de canónigos

4.1 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

  • 80 g de cebolla
    2 chalotas
  • 2 dientes de ajo
  • 30 g de mantequilla
  • 150 g de patatas troceadas
  • ½ cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de pimienta molida
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 600 g de agua
  • 200 g de canónigos
  • 60 g de beicon entreverado, curado y ahumado
    60 g de panceta ahumada
  • 100 g de nata
  • 1 pellizco de azúcar
  • 1 - 1 ½ cucharaditas de zumo de limón
  • 1 gota de salsa inglesa (Perrins)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 167 kcal / 700 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 282 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...