Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g de cebolla
lub 2 chalotas - 2 dientes de ajo
- 30 g de mantequilla
- 150 g de patatas troceadas
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 pastilla de caldo de pollo
- 600 g de agua
- 200 g de canónigos
-
60
g de beicon entreverado, curado y ahumado
lub 60 g de panceta ahumada - 100 g de nata
- 1 pellizco de azúcar
- 1 - 1 ½ cucharaditas de zumo de limón
- 1 gota de salsa inglesa (Perrins)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 700 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 282 mg
Alternatywne przepisy
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de espárragos blancos
25min
Sopa fría de zanahoria, papaya, pimiento amarillo y limón
15min
Crema de pimientos rojos asados
30 min
Crema con espinacas
25min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50min
Crema de champiñones
20min
Crema de lentejas y castañas
1h 40min
Crema de espárragos y gambas
30 min