Crema de canónigos

Crema de canónigos

4.1 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

  • de cebolla
    80 g
    2 chalotas
  • dientes de ajo
    2
  • de mantequilla
    30 g
  • de patatas troceadas
    150 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    ½ cucharadita
  • pastilla de caldo de pollo
    1
  • de agua
    600 g
  • de canónigos
    200 g
  • de beicon entreverado, curado y ahumado
    60 g
    60 g de panceta ahumada
  • de nata
    100 g
  • de azúcar
    1 pellizco
  • de zumo de limón
    1 - 1 ½ cucharaditas
  • de salsa inglesa (Perrins)
    1 gota

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 167 kcal / 700 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 282 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...