Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cebola cortada em rodelas
- 60 g azeite
- 1000 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 6 fatias de pão torrado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Açorda de tomate
20 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Sopa da panela
30 Min
Chamuças
1 Std. 30 Min
Sela de borrego com migas de espargos
9óra 25p
Menu: Sopa cremosa de tomate; Rolos de couve recheados com milho painço e molho de cogumelos
1h 40min
Tomatada de ovos
35 Min
Sopa de segurelha
40 min
Sopa de tomate
45 Min
Açorda de poejos
40 min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min