Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g amêijoas frescas
- 2 pitada de sal
- 30 g coentros
- 40 g azeite
- 4 dentes de alho
- 400 g água, mais q.b. p/ demolhar e cozinhar
- 15 g mostarda
- 50 g vinho branco
- 100 g chalota
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 pitada de pimenta
- 10 g manteiga
- 100 g queijo-creme
- Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto jamaicano
45 Min
Risoto de bacalhau
50min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30min
Risoto de caipirinha e vieiras
35min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35min
Risoto de polvo
1h 20min
Risoto de champanhe com camarão e vieiras
45 Min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 Min
Risoto de açafrão e mexilhão
45 Min
Risoto de cogumelos com presunto
1小时
Risoto de abóbora, caril e camarão
1h 20min