Quiche de salmón y brócoli

4.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Masa quebrada
  • 150 g de harina de repostería
  • 75 g de mantequilla fría en trozos pequeños
  • ½ cucharadita de sal
  • 50 g de agua fría
Relleno
  • 80 - 100 g de queso emmental
  • 200 g de salmón fresco sin piel ni espinas en trozos de aprox. 2 cm
  • 20 g de aceite de oliva
  • 2 dientes de ajo laminados
  • 250 g de ramilletes de brócoli
  • 1 pellizco de sal
  • 80 - 100 g de puerro en rodajas
  • 30 g de mantequilla
  • 400 g de leche
  • 3 cucharadas de harina
  • 4 huevos
  • 1 cucharadita rasa de sal
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 626.7 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 1567.9 kJ / 374.8 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...