Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine

Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine

4.7 194 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 parts

Składniki

Le gâteau
  • beurre pour le moule
  • farine de blé pour le moule
  • de chair de courge d'hiver butternut, pelée et coupée en morceaux
    300 g
  • de pommes coupées en quartiers
    200 g
  • de flocons d'avoine
    150 g
  • de raisins secs
    100 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de noix de muscade en poudre
    ½ c. à café
  • de clous de girofle en poudre
    1 pincée
  • de sucre roux
    200 g
  • œufs
    5
  • d'huile végétale
    75 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de bicarbonate de sodium
    1 c. à café
Le glaçage
  • de sucre en poudre
    180 g
  • de beurre
    50 g
  • de fromage frais
    60 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de noix de pécan concassées et torréfiées
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 328.9 kcal / 1378.6 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...