
Urządzenia i Akcesoria
辣炒風味蝦
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 人份
Składniki
-
蒜頭20 克
-
蕃茄醬60 克
-
塔巴斯科辣椒水(tabasco)10 克
-
鹽½ 茶匙
-
黑胡椒粉¼ 茶匙
-
糖10 克
-
油1 茶匙
-
洋蔥 (約200克),切塊½ 顆
-
草蝦仁 去腸泥16 隻
-
紅甜椒 (約150克),切塊½ 顆
-
秋葵 去蒂頭,切段4 條
-
辣椒粉1 茶匙
-
蔥 (opcjonalnie) 切蔥花,裝飾用1 根
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
185 kcal /
776 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

30分鐘料理
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan