Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 蒜頭
- 60 克 蕃茄醬
- 10 克 塔巴斯科辣椒水(tabasco)
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 10 克 糖
- 1 茶匙 油
- ½ 顆 洋蔥 (約200克),切塊
- 16 隻 草蝦仁, 去腸泥
- ½ 顆 紅甜椒, (約150克),切塊
- 4 條 秋葵, 去蒂頭,切段
- 1 茶匙 辣椒粉
- 1 根 蔥, 切蔥花,裝飾用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 5 g