Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水
- 150 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 3 ½ 大匙 沙茶醬
- 110 克 火鍋羊肉片
- 1 茶匙 香油
- 1 茶匙 米酒
- 1 茶匙 醬油
- 10 克 蒜頭
- 5 克 嫩薑
- 5 克 新鮮紅辣椒
- 1 大匙 蠔油
- 130 克 空心菜 ,梗葉分開,切段
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2460 kJ / 588 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g