Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 克 水
- 1 大匙 鹽
- 250 克 海帶絲, 切段
- 1 把 冬粉, 泡水、切對半
- 30 克 新鮮豆芽菜
- 2 粒 蒜頭
- 4 片 五香豆干, 切絲
- 1 根 新鮮紅辣椒, 切斜片
- 2 根 蔥, 切絲
- 2 大匙 醬油
- 2 大匙 烏醋
- 2 大匙 白醋
- 3 大匙 香油
- 1 大匙 辣椒醬
- 1 大匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 6.58 g
- Węglowodany
- 6.873 g
- Tłuszcz
- 8.697 g
- Błonnik
- 1.989 g