Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 500 g de lait
- 120 g de fécule de maïs
- 120 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 30 framboises fraîches ou surgelées
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1296.6 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 78.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50min
Paris-Deauville
12 godz.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Moelleux aux pommes
1h
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Gratin de clémentine
30 min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Pasteras aux pommes
25min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Cobbler aux pommes
1h 40min