Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla
- 100 g di pancetta di maiale a cubetti
- 350 g di piselli surgelati
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 350 g di pasta secca tipo ditalini rigati
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Risotto zucca e pancetta
25min
Tagliatelle ai funghi
1 godz.
Pasta e piselli
35 min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 min
Pasta e fagioli
50 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Tagliolini alla zucca
1h 20min