Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di sovracoscia di pollo, disossata e senza pelle, a dadini.
- 170 g di peperone verde, a listarelle (circa 2 cm x 3 cm)
- 170 g di peperone rosso, a listarelle (circa 2 cm x 3 cm)
- 850 g di brodo di pollo
- 1 pizzico di paprica
- ½ cucchiaino di colorante alimentare, giallo (vedi consiglio)
- ½ cucchiaino di sale
- 350 g di riso bianco, a chicco corto
- 100 g di piselli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353 kJ / 563 kcal
- Białko
- 27.37 g
- Węglowodany
- 47.83 g
- Tłuszcz
- 29.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele
1 godz.
Strudel di couscous e verdure con salsa allo yogurt
Brak ocen
Nettare di lamponi
Brak ocen
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Salsa all'aglio
10 min
Sformato di pasta
50min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Succo disintossicante
Brak ocen
Risotto ai funghi porcini con brie
35min
Mousse al cioccolato fondente e caramello
4h 30min
Cotechino e lenticchie
1 godz.