Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di sovracoscia di pollo, disossata e senza pelle, a dadini.
- 170 g di peperone verde, a listarelle (circa 2 cm x 3 cm)
- 170 g di peperone rosso, a listarelle (circa 2 cm x 3 cm)
- 850 g di brodo di pollo
- 1 pizzico di paprica
- ½ cucchiaino di colorante alimentare, giallo (vedi consiglio)
- ½ cucchiaino di sale
- 350 g di riso bianco, a chicco corto
- 100 g di piselli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353 kJ / 563 kcal
- Białko
- 27.37 g
- Węglowodany
- 47.83 g
- Tłuszcz
- 29.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di carote secondo Moro
1h 45 min
Torta di carote argoviese
2h
Pane alle olive
2h 20 min
Tiramisù alla stracciatella
2h 30 min
Besciamella
15min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1h
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 min
Cotechino e lenticchie
1h
Risotto ai funghi porcini con brie
35 min