![Délice de foies au riesling Délice de foies au riesling](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b820718-42a9-4951-8133-94e76f668d44/Derivates/afe66d03-ca6a-431c-8d70-211e371ca223.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau salée
- 250 g de foies de volaille (canard de préférence), soigneusement nettoyés
- ½ feuille de laurier
- 6 grains de poivre noir
- 150 g de riesling
- 180 g de beurre doux, coupé en morceaux
-
1
c. à soupe de porto
lub 1 c. à soupe de cognac - 1 ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucre vanillé
72h
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min
Pâté de Pâques
2h
Pâté de campagne
48 godz.
Fond de viande
45min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Fond de volaille
45min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Galantine de poulet, sauce au yaourt et à l'aneth
3 Std. 25 Min
Terrine bressane
24sa
Foie gras de canard
72h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 Std. 20 Min