Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de fruits confits variés
- 100 - 125 g de raisins secs
-
3
c. à soupe de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 3 c. à soupe de rhum - 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 500 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- 5 œufs
- 50 g de lait
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1215 kJ / 288 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Gâteau au citron
2h
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Brioche
8 godz.
Clafoutis aux cerises
50min
Crème caramel
3 Std.
Gâteau aux pommes
1h
Baba aux agrumes
8 godz. 45 min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45min
Far breton aux pruneaux
2h
Gâteau pomme-raisin
1h 15min