Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'échine de porc, désossée, coupée en cubes (2 cm env.)
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 1 c. à café de quatre-épices
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 4 brins de persil frais, ciselés
- 100 g d'épaule de veau, coupée en cubes (2 cm env.)
- 100 g de gorge de porc, coupée en cubes (2 cm env.)
- 2 œufs
-
2
c. à soupe d'armagnac
lub 2 c. à soupe de cognac -
80
g de pistaches, décortiquées et non salées
lub 80 g de noisettes décortiquées - 1 barde de lard
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 branche de thym frais
- 20 g de farine de blé, pour la soudure
- 1 c. à soupe d'eau, pour la soudure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1215 kJ / 292 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté périgourdin
48 Std.
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Pâté de campagne au foie gras
48 Std.
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min
Terrine bressane
24h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Brandade de morue
24h 35min
Terrine de campagne
25hod. 15min
Lapin aux pruneaux
1h
Terrine de canard
24h
Mousse de foie de volaille au porto
72h