Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 800 g blaue Kartoffeln, gleich groß
- Öl zum Braten
- 10 Scheiben Blutwurst (ca. 200 g)
- 10 Scheiben Fleischwurst (ca. 200 g)
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Buttermilch
- ¾ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Breite Bohnen in Petersilienbéchamel
45min
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50min
Pasta mit Dicken Bohnen und Garnelen
1h
Gemüseragout mit Bratklößchen
50min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1h
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 Std.
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Himmel und Erde (Himmel un Äd)
1 Std. 10 Min
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50min