Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
lub 250 g d'huile de colza, et un peu pour huiler - 120 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 6 oranges non traitées
- 5 œufs
- 350 g de semoule de blé dur fine
- 450 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1,5 sachet)
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2232.5 kJ / 533 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
La sagamité
50 menit
Soupe portugaise à la morue
30 min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2h 15 min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 godz. 5 min
Dundee cake (gâteau écossais)
3u. 5min
Tarte à la fleur d'oranger
2j
Fenetra de Toulouse
1j 30 menit
Briouats
35 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Couscous marocain
50 menit